Boka bord

Bryggeripub i Uppsala

Bryggeriet Ångkvarn är ett bryggeri och bryggeripub i Uppsala. Hos oss får du en genuin pubmiljö fylld av vår passion för smaker, klassiska som nyskapande. Du kan med fördel boka bord för att prova våra välbryggda öl och äta något gott från vår meny, där huvudråvaran för det mesta är lokalproducerad.

Håll ögonen öppna och följ oss på Facebook där vi kommer att lansera musikquiz och öllab.

Bryggeriet Ångkvarn – Handgjorda Öl och god mat

Välkommen till Bryggeriet Ångkvarn, din destination för handgjorda öl av högsta kvalitet. Vi är passionerade bryggmästare som kombinerar traditionella bryggmetoder med innovativa smaker för att skapa unika och välsmakande ölsorter. Varje öl vi brygger är ett resultat av omsorgsfullt utvalda ingredienser och en hängivenhet till hantverket. Upptäck vår bryggeriverksamhet och låt dig förföras av smakerna hos våra prisbelönta öl.

Vårt Sortiment: Vi erbjuder ett omfattande sortiment av öl för att tillfredsställa alla smaklökar. Oavsett om du är en älskare av klassiska ale, föredrar fylliga stouts eller föredrar fräscha och fruktiga IPA, har vi något för dig. Varje öl i vårt sortiment är skapad med omsorg och kärlek, och vi strävar alltid efter att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.

Hantverk och Kvalitet: På Bryggeriet Ångkvarn lägger vi stor vikt vid hantverk och kvalitet. Varje öl bryggs för hand med noggrant utvalda ingredienser för att säkerställa en balanserad och välsmakande produkt. Vi använder oss av de bästa råvarorna och följer strikta bryggmetoder för att uppnå konsistens och kvalitet i varje sats. Resultatet är öl som får smaklökar att jubla och som har vunnit uppskattning från både ölkännare och nybörjare.

Besök Vårt Bryggeri: Vi inbjuder dig att besöka vårt bryggeri och uppleva atmosfären där våra handgjorda öl blir till. Utforska våra bryggrum, lär dig mer om vår bryggprocess och provsmaka några av våra bästsäljande öl. Vårt kunniga och vänliga personalteam står redo att ge dig en minnesvärd upplevelse och svara på eventuella frågor du kan ha om våra ölsorter och bryggmetoder.

Kontakta Oss: Har du frågor, funderingar eller behöver ytterligare information om vårt bryggeri och vårt sortiment? Tveka inte att kontakta oss. Vår vänliga kundtjänst är tillgänglig för att hjälpa dig och dela med sig av sin kunskap om våra handgjorda öl.

Bryggeriet Ångkvarn är platsen där tradition möter innovation och där handgjorda öl av hög kvalitet skapas. Utforska vårt sortiment, besök vårt bryggeri och njut av smakupplevelsen som bara riktigt bra öl kan erbjuda. Vi ser fram emot att dela vår passion för öl med dig. Välkommen till Bryggeriet Ångkvarn!

Bryggeriet Ångkvarn är Uppsalas första bryggeripub

Sprungen ur en lång rik historia som går tillbaka till Uppsalas industrialisering. Vår historia involverar både Upsala Bayerska Bryggeri som bildades 1865 och framför allt Upsala Ångqvarn som bildades 1874. Ångqvarn innehöll förutom kvarnrörelsen även brännvinsbränneri, makaronifabrik och en jästfabrik.

Bryggeriet är inglasat och synligt bakom baren. Är ni här en kväll då bryggning pågår kan ni, medan ni avnjuter en öl, samtidigt se vår bryggmästare brygga nästa öl och känna hur doften av malt och humle sprider sig i lokalen. Ölen serveras sedan direkt i vår pub. Färskare och mer lokalproducerad öl går inte att få.

Vi har redan under våra första år bryggt en uppsjö av olika öl. Varför inte börja med en provbricka för att hitta er favorit bland ölen som serveras vid ert besök? För större grupper finns möjlighet att anordna en privat mer omfattande ölprovning.

I köket tillagas inspirerande gastrorätter, gjorda av närproducerade råvaror och lagade från grunden. Vill ni ha något som är något utöver våra gastropub meny, erbjuder vi våra menyer stora och lilla Söderman . Denna varierar efter säsong och månad. Till menyn finns också dryckespaket med öl och vin som är speciellt utvalda till de rätter som serveras.

Självklart erbjuder vi också ett varierat utbud av vin och alkoholfria alternativ. Utöver vår egen öl fokuserar vi på att ha ett brett utbud av svensk hantverksöl.

Varmt välkomna till Uppsalas enda bryggeripub.

Prisbelönt öl hos bryggeriet Ångkvarn

UÖSM Halvmörk / mörk lager
GULD – Märzen, Uppsala Öl- & Sprit Mässan 2024

UÖSM Brittisk Ale
GULD – Collins Old Irish Ale, Uppsala Öl- & Sprit Mässan 2024

UBWF – Halvmörk / mörk lager
GULD – Schwarzbier, Uppsala B&W festival 2023

SBWF Semidark and dark lager
SILVER – Schwarzbier, Sthlm B&W festival 2022

UBWF – Halvmörk / mörk lager
GULD – Schwarzbier, Uppsala B&W festival 2022

UBWF – Barley Wine
GULD – Barley Wine 2019, Uppsala B&W festival 2022

UBWF Ale Modern 
GULD – American Brown Ale, Uppsala B&W festival 2019

UBWF Belgisk öl 
GULD – Hallon Saison, Bryggeriet Ångkvarn, Uppsala B&W festival 2018

SBWF Light Lager
GULD – Mosaic Lager, Bryggeriet Ångkvarn, Sthlm B&W festival 2017

SBWF Special Ale British style
GULD – Sjuhelvetes Ale (ESB), Bryggeriet Ångkvarn, Sthlm B&W festival 2017

SBWF Beer Trophy 2017
GULD – Bryggeriet Ångkvarn, Sthlm B&W festival 2017

UBWF Lager, Mörk och Mellanmörk 
Dunkel, Uppsala B&W festival 2019

SBWF & UBWF Everyday Ale Modern style  
GULD – Ångkvarns Pale Ale, Bryggeriet Ångkvarn, Sthlm B&W festival 2017, Uppsala B&W festival 2018

SBWF Everyday Ale Modern style  
GULD – Ångkvarns Pale Ale, Bryggeriet Ångkvarn, Sthlm B&W festival 2017

SBWF Best New Swedish Brewery 2017
GULD – Bryggeriet Ångkvarn, Sthlm B&W festival 2017