Restaurang i Uppsala

MATUPPLEVELSE PÅ BRYGGERI ÅNGKVARN I UPPSALA

Ångkvarn är en unik restaurang och bryggeripub i Uppsala. Vi har en genuin passion för god mat och god öl. Det som framför allt skiljer oss från andra matställen är vår genuina passion för mat genom hela ledet, från ägaren till personalen. Våra kockar älskar att laga mat. Vår konditor älskar att baka. Vår köksmästare älskar att skapa välkomponerade rätter som passar till drycken, oftast någon av våra egenbyggda ölsorter.

SVENSK & NORDISK MAT

Bryggeri Ångkvarn har sedan starten haft det svenska och nordiska köket som grund i det vi serverar. Det betyder att allt vi lagar gör vi från grunden. Vi lägger in syrade grönsaker, vi stoppar våra egna korvar och serverar svamp som plockats lokalt. Vill du ha ketchup till maten har vi gjort den själva. Vill du ha bröd så är det vi som bakat det.

Då det nordiska klimatet har stor variation är det en självklarhet för oss på Bryggeri Ångkvarn att följa årstiderna och servera mat från närområdet i Uppsala i den utsträckning det går. Detta ger oss en unik möjligheten att erbjuda spännande alternativ under hela året. Oavsett om det handlar om färska primörer, lingon som plockats i Uppsalaskogarna eller hemplockad fläder.

SPÄNNANDE SMAKER, KLASSISKA RÅVAROR

Det som definierar Bryggeri Ångkvarn är till stor del råvarorna, den kreativitet och passion vi lägger ned på att alltid kunna erbjuda något våra gäster inte förväntat sig utan att tappa känslan av traditionell vällagad mat. Det gör att vi erbjuder något spännande under hela året. Kring årsskiftet laborerar vi med picklade grönsaker. Under vår och sommar använder vi sparris, betor, rädisor, sockerärtor och primörer. Runt hösten har vi arbetat med lamm, äpplen och långkok. För oss är det alltid viktigt att det är hemgjort, lokalt och att det ska smaka gott.

UNIK MENY BLAND UPPSALAS RESTAURANGER

Vår vision är du som gäst kommer till oss för att du älskar robust mat från grunden. Du kommer till oss för att du vill ha kvalitet och ett gediget hantverk, både på maten och på ölen. Vi är övertygade om att vi är Uppsalas mysigaste matställe och pub.

För oss är hantverket nyckeln till varför vi är så stolta över vår unika restaurang. Vi är en bryggeripub och detta präglar stämningen, menyn och den mysiga atmosfären när du kommer till oss. Du är välkommen till oss på en matupplevelse eller om du vill prova någon av våra egenbyggda ölsorter. Vi lovar att vi har något spännande och gott att bjuda på. Varmt välkommen till Bryggeri Ångkvarn!

Se Bryggeri Ångkvarns meny här:

Inga aktuella evenemang.