Ölprovning

Ölprovning i Uppsala

Sugen på ölprovning? Hos Bryggeriet Ångkvarn kan du testa olika ölsorter och bryggerier. Boka ölprovning hos oss eller kom in spontant och prova öl. Välkommen till oss – Uppsalas enda bryggeripub!

Vill du få mer kunskap kring ölens olika smaker och utforska olika ölstilar?

Det finns många anledningar till att ha en ölprovning. Antingen vill du lära dig mer om drycken i allmänhet och ölets värld. Oavsett om du är ölexpert eller precis upptäckt det flytande guldet, så finns det en ölprovning som passar dig! Vi har även presentkort för ölprovning, en perfekt gåva att ge bort till en riktigt ölfantast! 

Ölprovningen funkar bra att boka för privata sällskap såväl som företag. Det går givetvis att kombinera en ölprovning med att efteråt äta tilltugg eller mat från vår restaurang. Det går givetvis bra att sitta och njuta av en god dryck från vår bar. Boka en ölprovning direkt på hemsidan, eller kontakta oss för att göra en bokning med ett större sällskap!

Presentkort Bryggeriet Ångkvarn Uppsala

Presentkort på ölprovning

I vår webbutik har vi presentkort till försäljning. Vi har presentkort för en provbricka (värde 169:-) och presentkort för ölprovning (värde 450:-). Det går bra att köpa ett presentkort för ölprovning antingen direkt online, eller i vår pub. 

Olika typer av ölprovning

På Bryggeriet Ångkvarn erbjuder vi olika typer av ölprovningar. Vi har mer spontana ölprovningar, där du kan testa att köpa en ölbricka med en blandning av öl. Du är även välkommen att boka ölskola eller provningar av öl för större sällskap.

Välkommen att boka eller testa någon av våra ölprovningar:

Provbricka
För dig som lite spontant är sugen på att prova öl rekommenderar vi att köpa en provricka med öl. Du är alltid välkommen till oss för att testa en ölprovbricka. Då kan du välja en blandning mellan våra öl och gästöl. Om du vill kan vi såklart hjälpa till i att kombinera en provbricka!

4 öl á 12 cl styck: 169 kr per person

Öppen ölprovning

Dessa provningar hålls på utvalda lördagar kl 15. Passar alla då man kan boka från 1-30 personer. Här får man experimentera med smaker och allt inom ölens värld. Under öppna ölprovningar testas olika sorters öl. Det kan vara våra egna öl, andra mikrobryggerier eller från andra länder. Detta beror på de olika teman som är vid tillfället. Om ni har presentkort, maila oss gärna så bokar vi in er manuellt.

Priset på ölprovning är 450 kr per person. 

Ölprovning
I vår ölprovning får du en introduktion till ölets underbara värld. Vi går igenom ölens historia, hur öl bryggs och vad som kännetecknar de olika ölstilarna. Du får lära dig om ölets färg, doft och smak. Under denna ölprovning testar vi 6, 9 eller 12 stycken öl. Provningen kan anpassas efter önskemål och tar ungefär 1,5 timme. Passar för kompisgänget, som AW eller för företag.

Priser:

6 öl á 16cl 450 kr per person. Minimum 10 personer.

9 öl á 16cl 550 kr per person. Minimum 8 personer.

12 öl á 16cl 650 kr per person. Minimum 7 personer.

Blindprovning av öl
Blindprovning av sex öl inom ett tema. Blindprovning av öl passar dig som vill sätta dina smaklökar på prov och kanske har testat en och annan öl sedan tidigare. Deltagarna betygsätter och rangordnar innan ölen och kvällens vinnare avslöjas.

Kostnad: 450 kr per person

Ölprovningar för företag och större sällskap
Hos oss kan du som företag eller större sällskap boka ölprovning. Våra ölprovningar sker i Uppsala i våra lokaler kan vi kan ha provningar för 10 upp till 40 personer. Kontakta oss om du vill veta mer!

Är du intresserad av att boka ölskola eller ölprovning för större sällskap?

Fyll i formuläret  nedan för att komma i kontakt med oss!